Rebarbarás-málnás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rebarbarás-málnás szelet

Hozzávalók:

  • 11 tojás
  • 10 csapott ek porcukor
  • 10 csapott ek liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 púpos ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 60 dkg rebarbara
  • 1 púpos ek kristálycukor
  • 20 dkg friss málna
  • tetejére 1 ek porcukor

Elkészítése:

A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk, megszórjuk egy nagy evőkanálnyi kristálycukorral, és félretesszük fél órára.

10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.

Ugyanúgy mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük.

A rebarbarát leszűrjük a cukortól eresztett léből, és a málnával együtt elosztjuk a masszán.

Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.

Még forrón porcukorral megszórjuk, és miután kihűlt, szeletelhetjük.

A margarintól a piskóta nagyon finom, könnyű és puha állagú lesz.

Tipp:

Ez a recept megállja a helyét bármely fajta friss gyümölccsel párosítva, akár télen is, befőttel elkészítve!