Hozzávalók:
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk, megszórjuk egy nagy evőkanálnyi kristálycukorral, és félretesszük fél órára.
10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.
Ugyanúgy mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük.
A rebarbarát leszűrjük a cukortól eresztett léből, és a málnával együtt elosztjuk a masszán.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukorral megszórjuk, és miután kihűlt, szeletelhetjük.
A margarintól a piskóta nagyon finom, könnyű és puha állagú lesz.
Ez a recept megállja a helyét bármely fajta friss gyümölccsel párosítva, akár télen is, befőttel elkészítve!