Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirkemell falatok zöldségsalátával recept

Rántott csirkemell falatok zöldségsalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Rántott csirkemell:

    • 50 dkg csirkemell
    • liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • olaj
    • só, bors

    Zöldségsaláta:

    • zöldségek ízlés szerint, tetszőleges arányban: fokhagyma, gomba, sárgarépa, borsó, vörös bab, paradicsom
    • petrezselyem
    • oregánó
    • kapor
    • olívaolaj
    • citromlé
    • só, bors
    • kevés cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zöldségsalátát készítjük el előbb, hiszen fél órát pihennie kell a hűtőben elkészítése után. A fokhagymát apróra vágjuk vagy présen átnyomjuk és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott sárgarépát, szeletelt gombát, picit később a borsót és a vörös babot (a gyors elkészítés érdekében konzervet használok), közben fűszerezhetjük sóval, borssal, mindehhez 5 perc elég.

    A tűzről levéve óvatosan beleforgatjuk a kockára vágott paradicsomot, locsoljuk citromlével, fűszerezzük petrezselyemmel, oregánóval, kaporral és pici cukorral ízlés szerint. Szobahőmérsékletét elérve fél órára hűtőbe tesszük, amíg a rántott csirkemell falatok elkészülnek.

    A csirkemellet alaposan megmossuk és kis falatokra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és panírozzuk. Forró olajban kisütjük őket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá