Rántásos rétes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Rántáshoz:
- 5 dkg liszt
- 8 dkg margarin
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- olvasztott zsír
Töltelék:
- alma, meggy, túró, stb.
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve világosra pirítjuk.
30 dkg lisztet alaposan összegyúrunk 2 dl tejföllel, 1 tojással és csipetnyi sóval. Vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a hideg rántást. Tekerjük fel, mint egy bejglit és hagyjuk fél órát pihenni. Pihentetés után osszuk 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékonyra és kenjük meg olvasztott zsírral
A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, feltekerjük és 180 fokon kisütjük.
Tipp:
Én már próbáltam teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készíteni, úgy is szuper lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.