Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántásos rétes recept

Rántásos rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Rántáshoz:

    • 5 dkg liszt
    • 8 dkg margarin

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici só
    • olvasztott zsír

    Töltelék:

    • alma, meggy, túró, stb.

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve világosra pirítjuk.

    30 dkg lisztet alaposan összegyúrunk 2 dl tejföllel, 1 tojással és csipetnyi sóval. Vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a hideg rántást. Tekerjük fel, mint egy bejglit és hagyjuk fél órát pihenni. Pihentetés után osszuk 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékonyra és kenjük meg olvasztott zsírral

    A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, feltekerjük és 180 fokon kisütjük.

    Tipp:

    Én már próbáltam teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készíteni, úgy is szuper lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá