Rántásos rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Rántáshoz:

  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg margarin

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • pici só
  • olvasztott zsír

Töltelék:

  • alma, meggy, túró, stb.

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve világosra pirítjuk.

30 dkg lisztet alaposan összegyúrunk 2 dl tejföllel, 1 tojással és csipetnyi sóval. Vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a hideg rántást. Tekerjük fel, mint egy bejglit és hagyjuk fél órát pihenni. Pihentetés után osszuk 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsuk ki nagyon vékonyra és kenjük meg olvasztott zsírral

A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, feltekerjük és 180 fokon kisütjük.

Tipp:

Én már próbáltam teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készíteni, úgy is szuper lett.