Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 80 dkg túró
- 5 ek búzadara
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Tojáshabhoz:
- 30 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral, citromhéjjal és tejföllel összegyúrom.
Tepsi méretűre (38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig elősütöm.
Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabaracklekvárral.
Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.
A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek, a túró tetejére kenem.
Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.
A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »