Rákóczi túrós recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 80 dkg túró
- 5 ek búzadara
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Tojáshabhoz:
- 30 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral, citromhéjjal és tejföllel összegyúrom.
Tepsi méretűre (38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig elősütöm.
Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabaracklekvárral.
Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.
A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek, a túró tetejére kenem.
Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.
A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 331 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.