Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 40 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 pohár tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 80 dkg túró
    • 5 ek búzadara
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • sárgabaracklekvár

    Tojáshabhoz:

    • 30 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral, citromhéjjal és tejföllel összegyúrom.

    Tepsi méretűre (38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig elősütöm.

    Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabaracklekvárral.

    Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.

    A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek, a túró tetejére kenem.

    Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.

    A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 331 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá