Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 pohár tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 80 dkg túró
- 5 ek búzadara
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Tojáshabhoz:
- 30 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral, citromhéjjal és tejföllel összegyúrom.
Tepsi méretűre (38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig elősütöm.
Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabaracklekvárral.
Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.
A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek, a túró tetejére kenem.
Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.
A rákóczi túrós kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

