Rákóczi túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rákóczi túrós

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 80 dkg túró
  • 5 ek búzadara
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár

Tojáshabhoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojásfehérje

Elkészítése:

A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral, citromhéjjal és tejföllel összegyúrom.

Tepsi méretűre (38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig elősütöm.

Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabaracklekvárral.

Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.

A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek, a túró tetejére kenem.

Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.