Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaelló szelet recept

Raffaelló szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 30 dkg kókuszreszelék
    • 15 dkg liszt
    • 1 sütőpor

    Krémhez:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 37 dkg margarin
    • 25-30 dkg porcukor
    • vanília aroma

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és a tészta egy harmadát rákenjük.

    Így a kikevert tésztából 150 Cş fokon három lapot sütünk. Nagyon ne barnuljanak meg a lapok.

    A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és egy kevés tejjel jól kikeverjük, és felforralt tejhez öntjük. Folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-puding főzetet, a vanília aromát és az egészet egy sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze. A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is hagyunk belőle. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
    Mogyoróval díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá