Raffaelló szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Raffaelló szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 12 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • 1 sütőpor

Krémhez:

  • 12 tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 37 dkg margarin
  • 25-30 dkg porcukor
  • vanília aroma

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és a tészta egy harmadát rákenjük.

Így a kikevert tésztából 150 Cş fokon három lapot sütünk. Nagyon ne barnuljanak meg a lapok.

A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és egy kevés tejjel jól kikeverjük, és felforralt tejhez öntjük. Folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-puding főzetet, a vanília aromát és az egészet egy sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze. A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is hagyunk belőle. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Mogyoróval díszítjük.