Rafaello szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A fehér tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél citrom leve
A barna tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál rétesliszt
A krémhez:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor(főzős)
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Díszítéshez:
- kókuszreszelék és/vagy csokoládé reszelék
Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége fele beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel, a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét is hozzákeverjük. Egy nagyobb tepsit( én egy 40*28 cm-es tepsibe sütöttem, ennél nagyobb ne legyen) sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben (légkeveréses esetén 165 fokos) kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Míg a fehér tészta sül, összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége fele jöhet bele a cukor. A darált diót a kakaóval a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző kókuszos tésztát. Mind a két tésztát hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojás sárgáját a két fajta cukorral robotgéppel 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport adjuk hozzá, majd jöhet a tej, majd folytonos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, majd ezután a margarint apránként hozzádolgozzuk robotgéppel.
Jöhet az összeállítás. Alulra kerül a kókuszos tészta. Erre jön a krém nagyobbik része. Erre jön a barna tészta, majd a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel és/vagy csokireszelékkel díszítjük. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.
Jó étvágyat :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »