Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos süti recept

Rácsos süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Linzerhez:

    • 40 dkg liszt,
    • fél csomag sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szükség szerint tejföl,
    • fél üveg bármely ízű lekvár

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek. cukor
    • 8 ek. liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 8 ek. olaj
    • 8 ek. darált dió
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk.

    A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük vastagon lekvárral.

    A piskótához a tojásokat ketté választjuk. Sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral dióval elvegyített lisztet végül a fehérjékből felvert kemény habot.

    Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amit piskóta tetején rácsosan elosztjuk, majd sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá