Rácsos süti recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk.
A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük vastagon lekvárral.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk. Sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral dióval elvegyített lisztet végül a fehérjékből felvert kemény habot.
Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amit piskóta tetején rácsosan elosztjuk, majd sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.