Rácsos süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rácsos süti

Hozzávalók:
Linzerhez:

  • 40 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • szükség szerint tejföl,
  • fél üveg bármely ízű lekvár

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 ek. olaj
  • 8 ek. darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk.

A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük vastagon lekvárral.

A piskótához a tojásokat ketté választjuk. Sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral dióval elvegyített lisztet végül a fehérjékből felvert kemény habot.

Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amit piskóta tetején rácsosan elosztjuk, majd sütjük.