Rácsos mákos pite recept
Hozzávalók egy 26-28 cm-es piteformához:
Tésztához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 margarin
- 15 dkg tejföl
- 50 dkg finom liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 15 dkg tejföl
- 35 dkg darált mák
- 32 dkg cukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- kevés rumaroma
Lekenéshez:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket: a mákot, a cukorot összekeverjük a tejföllel, majd ízesíthetjük kis rumaromával.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgákat, a tejfölt és a margarint. Alaposan összegyúrjuk és folpackba csomagolva berakjuk 1/2 órára a hűtőbe.
Mikor letelt az idő elosztjuk 2 részre a tésztát de úgy, hogy az egyik tészta nagyobb legyen, mint a másik.
A nagyobbik tésztát kinyújtjuk. Kivajazzuk és kilisztezzük a piteformát és a sodrófa segítségével beleígazitjuk a formába a tésztát, majd rásimítjuk a tölteléket.
Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.
Kinyújtjuk a másik tésztalapot és tésztarácsozó henger segítségével megformázzuk, majd a sodrófa segítségével ráigazítjuk a töltelékre és lekenjük a felvert tojással.
Berakjuk a pitét az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.