Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 1 kg alma (feldolgozás előtt mért súly)
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kk fahéj
    • 10 dkg cukor (ízlés szerint vagy az alma édességének függvényében)
    • 1 ek darált keksz (esetleg búzadara vagy zsemlemorzsa)

    Lekenéshez:

    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    A tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, belereszeljük a citrom héját. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és könnyű tésztává dolgozzuk.

    Az almákat meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A gyümölcshúst egy tálkába téve meghintjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű (20*34 cm) tepsit kikenünk egy kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.

    A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy alsó résznek vesszük az egész tészta 2/3-át. Ezt lisztezett felületen a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, a sodrófára feltekerve a tepsibe fektetjük úgy, hogy a túllógó tésztarészből legyen egy kis pereme a sütinek. Egy villával megszurkáljuk a tésztát. Megszórjuk kekszmorzsával.

    Egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket. A maradék tésztából kisujjnyi vastag rudakat sodrunk és az almás töltelékre fektetjük rácsformát alakítva. 180 fokon 28 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    A sütőből kivéve lekenjük a felső tésztás rácsot tejjel, majd konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

    Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá