Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • citromlé

    Töltelék:

    • 2 kg alma
    • 16 dkg őrölt dió
    • fahéj, ízlés szerint
    • cukor, ízlés szerint
    • 20 dkg lekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát és 3/4-ed és 1/4-ed részre osztjuk. A nagyobbat kinyújtjuk egy 22*38 cm-es tepsi méretére, majd beleterítjük és megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dióval.

    Az almát lereszeljük a cukorral és fahéjjal megpároljuk, majd lehűtjük és a dió tetejére simítjuk.

    A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a süteményt, a tetejét megkenjük egy tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá