Rácsos almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • citromlé

Töltelék:

  • 2 kg alma
  • 16 dkg őrölt dió
  • fahéj, ízlés szerint
  • cukor, ízlés szerint
  • 20 dkg lekvár
  • 1 tojás

Elkészítése:

A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát és 3/4-ed és 1/4-ed részre osztjuk. A nagyobbat kinyújtjuk egy 22*38 cm-es tepsi méretére, majd beleterítjük és megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a dióval.

Az almát lereszeljük a cukorral és fahéjjal megpároljuk, majd lehűtjük és a dió tetejére simítjuk.

A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a süteményt, a tetejét megkenjük egy tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.