Puncsszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 1 tésztalap
- 2 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 4-5 evőkanál eperlekvár
A sziruphoz:
- 400 g eperlekvár
- 150 g cukor
- 50 ml rum
- 50 ml víz
- 2 evőkanál mazsola
A mázhoz:
- 250 g cukor
- 130 ml víz
- 2 kanál teavaj
- kevés piros vagy rózsaszín ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Ehhez először kétfelé vesszük a
tésztát, majd az egyik részt újra felezzük. Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb fél cm vastagságú, a nagyobb gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk. 180 fokra melegített sütőben, tepsi hátán vagy sütőlapon mindhármat megsütjük.
A vastag lapot (ha kihűlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport. A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.
Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a vajat felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott csokival díszíthetjük.