Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos sütemény recept

Puncsos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 3 dkg vaj vagy margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg liszt

    A krémhez:

    • 1 cs puncs pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 15 dkg porcukor
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint

    A mázhoz:

    • 7 dkg vaj vagy margarin
    • 7 dkg kristálycukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek tej

    Elkészítése:

    A tésztához valókalóit a liszt és sütőpor kivételével gőz fölött 5 percig keverjük, majd összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel. Három részre osztjuk, közepes tepsi méretű lapokat nyútjunk belőle, majd tepsi hátán megsütjük kb 10 perc alatt.

    A krémhez a pudingport a szokásos módon a tejben megfőzzük és kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral kikeverjük, rummal vagy aromával ízesítjük, majd a kihűlt krémmel alaposan összekeverjük. Az a krém kerül a lapok közé.

    A süti tetejére a mázhoz a vajat, cukrot, kakaóport és tejet összeolvasztjuk és forrón a tésztára öntjük, gyorsan elsimítjuk. Dermedni hagyjuk.

    Tipp:

    Jó ha egy napig állni hagyjuk, hogy átpuhuljanak a lapok és összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá