Puncsos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg liszt

A krémhez:

  • 1 cs puncs pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A mázhoz:

  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 7 dkg kristálycukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek tej

Elkészítése:

A tésztához valókalóit a liszt és sütőpor kivételével gőz fölött 5 percig keverjük, majd összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel. Három részre osztjuk, közepes tepsi méretű lapokat nyútjunk belőle, majd tepsi hátán megsütjük kb 10 perc alatt.

A krémhez a pudingport a szokásos módon a tejben megfőzzük és kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral kikeverjük, rummal vagy aromával ízesítjük, majd a kihűlt krémmel alaposan összekeverjük. Az a krém kerül a lapok közé.

A süti tetejére a mázhoz a vajat, cukrot, kakaóport és tejet összeolvasztjuk és forrón a tésztára öntjük, gyorsan elsimítjuk. Dermedni hagyjuk.

Tipp:

Jó ha egy napig állni hagyjuk, hogy átpuhuljanak a lapok és összeérjenek az ízek.