Puncsos kocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- 25 dkg margarin
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 dl rum
- 1 dl víz
- 4 ek sárgabaracklekvár
Máz:
- 20 dkg cukor
- 1 csomag puncs pudingpor
- 2 ek napraforgó olaj
- 4 ek forró víz
Elkészítése:
Tészta készítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojást és a tejfölt hozzáadva, összegyúrjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük a tésztát, és a forró sütőbe téve kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, 3 lapra vágjuk.
Töltelék készítése:
Az egyik tésztalapot eltördeljük, és beáztatjuk a rumba. A vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Ha kész, beletesszük a darált diót, lekvárt, a vaníliás cukrot, a kakaóport, majd a rumba áztatott tésztalapot is. Összekeverjük, és megkenjük vele az egyik tésztalapot, majd befedjük a másikkal.
Máz készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a vízzel és az olajjal, végül megkenjük vele a süti tetejét. Tálalás előtt néhány órát hagyjuk állni, hogy a süti szépen összeálljon, majd szeletelve kínáljuk.