Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos kocka recept

Puncsos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl
    • 25 dkg margarin

    Töltelék:

    • 10 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 dl rum
    • 1 dl víz
    • 4 ek sárgabaracklekvár

    Máz:

    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag puncs pudingpor
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 4 ek forró víz

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojást és a tejfölt  hozzáadva, összegyúrjuk a tésztát.
    Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük a tésztát, és a forró sütőbe téve kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, 3 lapra vágjuk.

    Töltelék készítése:

    Az egyik tésztalapot eltördeljük, és beáztatjuk a rumba. A vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Ha kész, beletesszük a darált diót, lekvárt, a vaníliás cukrot, a kakaóport, majd a rumba áztatott tésztalapot is. Összekeverjük, és megkenjük vele az egyik tésztalapot, majd befedjük a másikkal.

    Máz készítése:

    A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a vízzel és az olajjal, végül megkenjük vele a süti tetejét. Tálalás előtt néhány órát hagyjuk állni, hogy a süti szépen összeálljon, majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá