Puncsos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncsos kocka

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • 25 dkg margarin

Töltelék:

  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 1 dl víz
  • 4 ek sárgabaracklekvár

Máz:

  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 4 ek forró víz

Elkészítése:

Tészta készítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojást és a tejfölt  hozzáadva, összegyúrjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük a tésztát, és a forró sütőbe téve kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, 3 lapra vágjuk.

Töltelék készítése:

Az egyik tésztalapot eltördeljük, és beáztatjuk a rumba. A vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk. Ha kész, beletesszük a darált diót, lekvárt, a vaníliás cukrot, a kakaóport, majd a rumba áztatott tésztalapot is. Összekeverjük, és megkenjük vele az egyik tésztalapot, majd befedjük a másikkal.

Máz készítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a vízzel és az olajjal, végül megkenjük vele a süti tetejét. Tálalás előtt néhány órát hagyjuk állni, hogy a süti szépen összeálljon, majd szeletelve kínáljuk.