Puncsos-kakaós linzer recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 22,5 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg holland kakaópor
- 12,5 dkg margarin
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Krém:
- 5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek habtejszín
- 1 tasak puncs ízű pudingpor (hidegen keverhető)
- 1 ek rum
Elkészítése:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük és a masszához adjuk, majd jól összegyúrjuk.
Kinyújtjuk 3 mm vastagra, kiszaggatjuk és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.
A kekszeket megtöltjük a krémmel. Másnapra jó puha lesz!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.