Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-banános alagút recept

Pudingos-banános alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 csapott ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 6 ek eperlekvár

    Krémhez:

    • 3 dl habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 1 tasak puncsos pudingpor
    • 2 banán

    Mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 5 csepp ételfesték (sárga)

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk a lapot és levesszük róla a sütőpapírt. A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport és összekeverjük. Piskótacsíkokkal bélelt formába simítjuk a krém felét, ráhelyezzük a banánokat és befedjük a maradék krémmel, majd hűtőbe tesszük.

    A süteményt kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. A szitált porcukrot a vaníliaaromával és az ételfestékkel 2 ek hideg vízzel sűrűre keverjük. Az alagút tetejére locsoljuk és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá