Pudingos-banános alagút recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 csapott ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 6 ek eperlekvár
Krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 tasak puncsos pudingpor
- 2 banán
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 5 csepp ételfesték (sárga)
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk a lapot és levesszük róla a sütőpapírt. A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.
A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport és összekeverjük. Piskótacsíkokkal bélelt formába simítjuk a krém felét, ráhelyezzük a banánokat és befedjük a maradék krémmel, majd hűtőbe tesszük.
A süteményt kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. A szitált porcukrot a vaníliaaromával és az ételfestékkel 2 ek hideg vízzel sűrűre keverjük. Az alagút tetejére locsoljuk és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük.