Pudingos-banános alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 6 ek eperlekvár

Krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 tasak puncsos pudingpor
  • 2 banán

Mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 csepp ételfesték (sárga)

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk a lapot és levesszük róla a sütőpapírt. A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.

A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport és összekeverjük. Piskótacsíkokkal bélelt formába simítjuk a krém felét, ráhelyezzük a banánokat és befedjük a maradék krémmel, majd hűtőbe tesszük.

A süteményt kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. A szitált porcukrot a vaníliaaromával és az ételfestékkel 2 ek hideg vízzel sűrűre keverjük. Az alagút tetejére locsoljuk és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük.