Pudingkocka recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. méz
- 1 kiskanál sütőpor
Krém hozzávalói:
- 8 dl tej
- 8 ek liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse vanília aroma (30 ml)
Csokimáz hozzávalói:
- 5 ek porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)
A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, majd a sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk.
Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük a három tészta lapot.
Elkészítjük a krémet:
A tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot. Félre tesszük hűlni.
A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.
Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre ráteszünk egy tészta lapot, és ezt pedig kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot, azt pedig csokimázzal öntünk le.
Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére.
Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »