Preckedli (diós linzer) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sertés zsír
- 15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt citromhéj
A tetejére:
- dió + kristálycukor keveréke a tetejére
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsír és a puha margarint. Kézzel jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukort és a sütőport. Belereszeljük a citromhéjat, majd beleütünk egy tojást és egy tojás sárgáját.
Addig gyúrjuk, amíg a tészta össz enem áll. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó ha már nem ragad az edény falához és a kezünkhöz sem. (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem)
Egy órára betesszük a hűtőbe pihentetni, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és ízlés szerinti kiszúróval kiszúrjuk.
A diót apróra daraboljuk, majd összekeverjük kristálycukorral.
A kiszaggatott a linzerek tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, majd belefordítjuk a cukros dióba. A diós felével felfelé egy tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép világos színűre sütjük (15-20 perc)
A sütőből kivéve megvárjuk, amíg kihűt és megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »