Pöttyös szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 20 dkg margarin vagy zsír
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
Továbbá:
- baracklekvár
A piskótához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 ek zsemlemorzsa
Csokimázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Egyiket a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk,lekvárral megkenjük.
A másik rész tésztát 6 részre osztjuk és gömbölyű rudakat formálunk,olyan hosszút,amilyen hosszú a tepsi.
A hosszanti felébe,egy irányban rakjuk le.
A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojás sárgákat,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet,diót és a zsemlemorzsát.
A piskótánkat ráöntjük,szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük.
A tepsi mérete:25×39 cm.
A kihűlt süteményt bevonjuk.
A csokoládét az olajjal,mikróban olvasztottam fel.
Bármilyen mázzal bevonhatjuk.
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.