Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pöttyös szelet recept

Pöttyös szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 20 dkg margarin vagy zsír
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek tejföl

    Továbbá:

    • baracklekvár

    A piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Csokimázhoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
    Egyiket a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk,lekvárral megkenjük.
    A másik rész tésztát 6 részre osztjuk és gömbölyű rudakat formálunk,olyan hosszút,amilyen hosszú a tepsi.
    A hosszanti felébe,egy irányban rakjuk le.

    A piskótát elkészítjük.
    A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojás sárgákat,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet,diót és a zsemlemorzsát.
    A piskótánkat ráöntjük,szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük.
    A tepsi mérete:25×39 cm.
    A kihűlt süteményt bevonjuk.
    A csokoládét az olajjal,mikróban olvasztottam fel.
    Bármilyen mázzal bevonhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá