Pöttyös szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 20 dkg margarin vagy zsír
  • 1 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl

Továbbá:

  • baracklekvár

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek zsemlemorzsa

Csokimázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Egyiket a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk,lekvárral megkenjük.
A másik rész tésztát 6 részre osztjuk és gömbölyű rudakat formálunk,olyan hosszút,amilyen hosszú a tepsi.
A hosszanti felébe,egy irányban rakjuk le.

A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojás sárgákat,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet,diót és a zsemlemorzsát.
A piskótánkat ráöntjük,szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük.
A tepsi mérete:25×39 cm.
A kihűlt süteményt bevonjuk.
A csokoládét az olajjal,mikróban olvasztottam fel.
Bármilyen mázzal bevonhatjuk.