Hozzávalók:
A tésztához:
Továbbá:
A piskótához:
Csokimázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Egyiket a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk,lekvárral megkenjük.
A másik rész tésztát 6 részre osztjuk és gömbölyű rudakat formálunk,olyan hosszút,amilyen hosszú a tepsi.
A hosszanti felébe,egy irányban rakjuk le.
A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojás sárgákat,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet,diót és a zsemlemorzsát.
A piskótánkat ráöntjük,szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük.
A tepsi mérete:25×39 cm.
A kihűlt süteményt bevonjuk.
A csokoládét az olajjal,mikróban olvasztottam fel.
Bármilyen mázzal bevonhatjuk.