Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörkölt diós sütemény recept

Pörkölt diós sütemény
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gyúrt tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél csomag sütőpor
    • pici tej amivel összeállítjuk a tésztát

    Kavart tészta:

    • 8 ek kristálycukor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg darált dió
    • 1 ek rétesliszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csomag vanília puding
    • 5 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • olvasztott csoki
    • 10 dkg vágott dió

    Elkészítése:

    A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és tepsibe rakjuk. A kavart tésztához a 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, réteslisztet, és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ezt ráöntjük a gyúrt tésztára és sütjük.

    A krémhez a pudingport a tejjel, és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, összekeverjük a rámával. Ezt rákenjük a kihűlt tészta lapra.
    Megpörköljük a vágott diót sütőben, és megszórjuk vele a süti tetejét, majd olvasztott csokival meglocsoljuk.

    Készítsétek el, megéri a pici fáradságot. :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá