Pörkölt diós sütemény

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gyúrt tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • pici tej amivel összeállítjuk a tésztát

Kavart tészta:

  • 8 ek kristálycukor
  • 8 tojás
  • 26 dkg darált dió
  • 1 ek rétesliszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csomag vanília puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • olvasztott csoki
  • 10 dkg vágott dió

Elkészítése:

A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és tepsibe rakjuk. A kavart tésztához a 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, réteslisztet, és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ezt ráöntjük a gyúrt tésztára és sütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel, és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, összekeverjük a rámával. Ezt rákenjük a kihűlt tészta lapra.
Megpörköljük a vágott diót sütőben, és megszórjuk vele a süti tetejét, majd olvasztott csokival meglocsoljuk.

Készítsétek el, megéri a pici fáradságot. :-)