Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróhab kivi krémmel recept

Túróhab kivi krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl habtejszín
    • 2 ek narancslikőr
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 50 dkg tehéntúró
    • 1 csomag zselatin
    • 5 dkg porcukor

    Kivi krémhez:

    • 4 db kivi
    • 2 ek. kristálycukor
    • 2 dl almalé
    • 1 ek citromlé
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:
    A túróhabhoz a tojások sárgáját simára keverjük a habtejszínnel, narancslikőrrel, citromhéjjal és gőz fölött addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ezután beleforgatjuk a túrót és kissé hűlni hagyjuk. A zselatint beáztatjuk, majd felolvasztjuk. A tojások fehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe. A zselatint elkeverjük kevés krémmel, majd a krém egészébe dolgozzuk, és azonnal kelyhekbe kanalazzuk. A kiviket meghámozzuk, feldaraboljuk, megszórjuk a cukorral és 10 percig állni hagyjuk, ezután összeturmixoljuk. Az almalevet a citromlével és a vaníliás cukorral felforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a lébe öntjük, majd hozzáadjuk a kivit és egyet forralunk rajta. Kissé kihűtjük, majd a túróra kanalazzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá