Túróhab kivi krémmel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 2 ek narancslikőr
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag zselatin
  • 5 dkg porcukor

Kivi krémhez:

  • 4 db kivi
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 dl almalé
  • 1 ek citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:
A túróhabhoz a tojások sárgáját simára keverjük a habtejszínnel, narancslikőrrel, citromhéjjal és gőz fölött addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Ezután beleforgatjuk a túrót és kissé hűlni hagyjuk. A zselatint beáztatjuk, majd felolvasztjuk. A tojások fehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrókrémbe. A zselatint elkeverjük kevés krémmel, majd a krém egészébe dolgozzuk, és azonnal kelyhekbe kanalazzuk. A kiviket meghámozzuk, feldaraboljuk, megszórjuk a cukorral és 10 percig állni hagyjuk, ezután összeturmixoljuk. Az almalevet a citromlével és a vaníliás cukorral felforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a lébe öntjük, majd hozzáadjuk a kivit és egyet forralunk rajta. Kissé kihűtjük, majd a túróra kanalazzuk.