Raffaello pohárkrém recept

Hozzávalók kb 4 pohárhoz:
Fehércsokoládé ganache:
- 150 g fehércsokoládé
- 170 g tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
Kókusz mousse:
- 70 g mascarpone
- 40 g kókuszreszelék
Vaníliás tejszínhab:
- 200 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 90 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
Fehércsokoládés csorgatás:
- 110 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 100 g fehércsokoládé
Elkészítése:
Fehécsokoládé ganache:
A tejszínt és a csokoládét egy kisebb edényben vagy mikróban, több részletben összeolvasztjuk, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Kókusz mousse:
Az előzőleg elkészített és jól lehűtött fehércsoki ganache-hoz hozzáadjuk a mascarponét és az egészet jól kihabosítjuk. A végén finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Vaníliás tejszínhab:
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és 4-5 perc alatt, kézi habverővel, magas fokozaton verjünk belőle masszív krémet.
A kész krémet szedjük át egy csillagcsővel ellátott habzsákba és felhasználásig tegyük hűtőbe.
Fehércsokoládés csorgatás:
A csokit a tejszínnel összeolvasztjuk és kihűtjük.
Összeállítás:
A pohár aljába egy vékony réteg fehércsokit csorgatunk, erre egy réteg tejszínhab jön, a tejszínhabra kókusz mousse-t kanalazunk, erre egy újabb adag tejszínhab és végül a csorgatáshoz használt fehércsokival zárjuk a sort.
A tetejét tejszínhabbal, pirított kókoszreszelékkel vagy felezett raffaelloval díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »