Kinder maxi king pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Karamell:
- 20 dkg cukor
- 14 dkg tejszín (30 % zsírtartalmú)
- 4 dkg méz
- 6 dkg vaj
Csoki ganache:
- 2 dl tejszín
- 15 dkg csoki (10 dkg ét, 5 dkg tejcsoki vagy kinder csoki)
Mascarponés krém:
- 30 dkg mascarpone
- 3,5 dl cukrászhab vagy tejszín (ha sima tejszínt használunk, akkor adjunk hozzá 3 dkg porcukrot is)
- 7 dkg méz
- vanília (aroma, paszta vagy őrlemény)
Továbbá:
- törökmogyoró
- ostyalap
Elkészítése:
Az összeállítás előtti nap készítjük el a karamellt és a csoki ganache-t.
Karamell:
A cukrot egy vastag falú edényben karamellizáljuk lassú tűznél, majd hozzáadjuk a mézet, majd hozzáadjuk a felforrósított tejszínt is. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a vajat is. Másnapig hűtőben tároljuk.
Csoki ganache:
A tejszínt felforrósítjuk, majd beletesszük a kétféle csokit és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Másnapig ezt is hűtőben tároljuk.
Mascarponés krém:
A tejszínt a vaníliával (és ha édesítetlen tejszínnel dolgozunk, akkor a porcukorral együtt) kb 3/4-ig felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd habbá verjük az egészet.
Összeállítás:
Előveszünk egy magasabb falú poharat, majd az ostyából pogácsaszaggatóval akkora köröket vágunk ki belőle, ami belefér a pohárba.
A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk.
Összeállítás előtt robotgéppel kihabosítjuk a csoki ganache-t.
Jöhet a rétegezés: vaníliás krém, ostya, csokis krém, mogyoró és karamell. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hely a pohárban és el nem fogynak az alapanyagok.
Ízlés szerint dekorálhatjuk.