Kinder maxi king pohárdesszert

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Karamell:

  • 20 dkg cukor
  • 14 dkg tejszín (30 % zsírtartalmú)
  • 4 dkg méz
  • 6 dkg vaj

Csoki ganache:

  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg csoki (10 dkg ét, 5 dkg tejcsoki vagy kinder csoki)

Mascarponés krém:

  • 30 dkg mascarpone
  • 3,5 dl cukrászhab vagy tejszín (ha sima tejszínt használunk, akkor adjunk hozzá 3 dkg porcukrot is)
  • 7 dkg méz
  • vanília (aroma, paszta vagy őrlemény)

Továbbá:

  • törökmogyoró
  • ostyalap

Elkészítése:

Az összeállítás előtti nap készítjük el a karamellt és a csoki ganache-t.

Karamell:

A cukrot egy vastag falú edényben karamellizáljuk lassú tűznél, majd hozzáadjuk a mézet, majd hozzáadjuk a felforrósított tejszínt is. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a vajat is. Másnapig hűtőben tároljuk.

Csoki ganache:

A tejszínt felforrósítjuk, majd beletesszük a kétféle csokit és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Másnapig ezt is hűtőben tároljuk.

Mascarponés krém:

A tejszínt a vaníliával (és ha édesítetlen tejszínnel dolgozunk, akkor a porcukorral együtt) kb 3/4-ig felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd habbá verjük az egészet.

Összeállítás:

Előveszünk egy magasabb falú poharat, majd az ostyából pogácsaszaggatóval akkora köröket vágunk ki belőle, ami belefér a pohárba.

A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk.

Összeállítás előtt robotgéppel kihabosítjuk a csoki ganache-t.

Jöhet a rétegezés: vaníliás krém, ostya, csokis krém, mogyoró és karamell. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hely a pohárban és el nem fogynak az alapanyagok.

Ízlés szerint dekorálhatjuk.