Hozzávalók:
Karamell:
Csoki ganache:
Mascarponés krém:
Továbbá:
Elkészítése:
Az összeállítás előtti nap készítjük el a karamellt és a csoki ganache-t.
A cukrot egy vastag falú edényben karamellizáljuk lassú tűznél, majd hozzáadjuk a mézet, majd hozzáadjuk a felforrósított tejszínt is. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a vajat is. Másnapig hűtőben tároljuk.
A tejszínt felforrósítjuk, majd beletesszük a kétféle csokit és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Másnapig ezt is hűtőben tároljuk.
A tejszínt a vaníliával (és ha édesítetlen tejszínnel dolgozunk, akkor a porcukorral együtt) kb 3/4-ig felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd habbá verjük az egészet.
Előveszünk egy magasabb falú poharat, majd az ostyából pogácsaszaggatóval akkora köröket vágunk ki belőle, ami belefér a pohárba.
A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk.
Összeállítás előtt robotgéppel kihabosítjuk a csoki ganache-t.
Jöhet a rétegezés: vaníliás krém, ostya, csokis krém, mogyoró és karamell. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hely a pohárban és el nem fogynak az alapanyagok.
Ízlés szerint dekorálhatjuk.