Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös habcsók recept

Gyümölcsös habcsók
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 4 ek cukor
    • 30 dkg gyümölcs
    • 3 dl habtejszín (+pár ek cukor, habfixáló)

    Elkészítése:

    A fehérjéket verjük kemény habbá a 4 ek cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál segítségével tegyünk kis halmokat. A tepsit toljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe és ezen a hőfokon süssük 30 percig, majd a hőfokot mérsékeljük 100 fokra és ezen szárítsuk kb egy órát. A sütőben hagyjuk kihűlni, vagy felhasználásig a habcsókokat. Ezt akár előző este is el lehet készíteni. A gyümölcsöket szeljük fel, a habcsókot tördeljük össze. A tejszín verjük fel keményre (ha cukrozatlant használunk, adjunk hozzá pár ek cukrot és a tejszín minőségétől függően akár habfixálót is adhatunk hozzá). A tejszínhez adjuk hozzá a habcsókot és a gyümölcsöt. Tegyük kis tálkákba és hűtsük le alaposan.

    Kiváló hűsítő a nagy melegben.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá