Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fanta szelet pohárdesszert recept

Fanta szelet pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Piskóta:

    • 45 g finomliszt
    • 40 g cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Túrós krém:

    • 175 g tehéntúró
    • 50 g vaj
    • 50 g cukor
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citrom reszelt héja

    Zselé:

    • 250 ml fanta
    • 1,5 evőkanál cukor
    • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
    • 1,5 evőkanál citromlé

    Díszítés:

    • 0,5 szál friss menta

    Elkészítése

    Piskóta

    A piskóta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, majd homogén masszává keverjük. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt hőálló tálba simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. A kész piskótát kivesszük, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd összetördeljük. Maradhatnak benne nagyobb darabok is.

    Túrós krém

    Egy másik tálban a cukrot és a felkockázott vajat botmixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk. A krémet félretesszük pihenni.

    Zselé

    Egy lábasba öntjük a narancsos üdítőt, hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetve melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a citromlevet, végül a keményítőt. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik és kissé sötétebb színű lesz.

    Összeállítás

    A poharak aljába kakaós piskótamorzsát kanalazunk, erre kerül a túrós krém, majd a tetejére a narancsos zselé.

    A desszerteket legalább 1 órára hűtőbe tesszük, amíg a zselé megdermed. Tálalás előtt piskótamorzsával és mentalevéllel díszítjük.

    Tipp

    Ha gyorsabb megoldást szeretnénk, a piskóta előző nap is megsüthető. A zselét érdemes langyosan a krémre önteni, így szebben terül el. Pohár helyett kisebb befőttesüvegben is jól mutat, szállításhoz is praktikus.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek