Fanta szelet pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

Piskóta:

  • 45 g finomliszt
  • 40 g cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Túrós krém:

  • 175 g tehéntúró
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja

Zselé:

  • 250 ml fanta
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 evőkanál citromlé

Díszítés:

  • 0,5 szál friss menta

Elkészítése

Piskóta

A piskóta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, majd homogén masszává keverjük. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt hőálló tálba simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. A kész piskótát kivesszük, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd összetördeljük. Maradhatnak benne nagyobb darabok is.

Túrós krém

Egy másik tálban a cukrot és a felkockázott vajat botmixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, majd alaposan összedolgozzuk. A krémet félretesszük pihenni.

Zselé

Egy lábasba öntjük a narancsos üdítőt, hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetve melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a citromlevet, végül a keményítőt. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik és kissé sötétebb színű lesz.

Összeállítás

A poharak aljába kakaós piskótamorzsát kanalazunk, erre kerül a túrós krém, majd a tetejére a narancsos zselé.

A desszerteket legalább 1 órára hűtőbe tesszük, amíg a zselé megdermed. Tálalás előtt piskótamorzsával és mentalevéllel díszítjük.

Tipp

Ha gyorsabb megoldást szeretnénk, a piskóta előző nap is megsüthető. A zselét érdemes langyosan a krémre önteni, így szebben terül el. Pohár helyett kisebb befőttesüvegben is jól mutat, szállításhoz is praktikus.