Pizza virág recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához (2 darabhoz):
- 70 dkg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 3 dl kefir
- 1 ek cukor
- 1 dl tej
- 6 ek olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tk só
töltelékhez:
- pizzakrém,pizza fűszerkeverék,apróra felkockázott bacon,reszelt trappista sajt
(de ízlés szerint bármivel megtölthetjük)
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- Szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt a tejbe a cukorral felfuttatom a tészta hozzávalóit összegyúrom,Egy lágy ,rugalmas tésztát kell kapnunk.Majd letakarva 1 órát pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztadarabot kb. 30 cm átmérőjű és 2-3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk, majd átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Megkenjük pizza krémmel,megszórjuk fűszerkeverékkel,rárakjuk a bacont és megszórjuk reszelt sajttal. Kinyújtjuk a második tésztadarabot is kör alakúra, majd ráhelyezzük a pizzás lapra, úgy hogy fedje be teljesen.
Egy lisztbe mártott pohárral megnyomjuk a tészta közepét, de ügyeljünk arra, hogy NE szakítsa át a tésztát. A külső részt 14 “sziromra” csíkozzuk fel egy derelye- vagy pizzavágóval, majd mindegyiket kétszer megtekerjük. 30 percig hagyjuk pihenni, majd tojássárgával lekenjük.
A közepét és a szirmok végeit megszórjuk magokkal.
A megmaradt másik két tésztadarabbal is így járunk el.
Ha letelt a 30 perc pihenés, akkor 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »