Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás keksz recept

Pisztáciás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 12,5 dkg zsír (fagyos)
    • csipet só
    • 12,5 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dkg sótlan pisztácia (őrölt)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót, kivéve a tejet.

    Jól kidolgozzuk és közben adagoljuk a tejet hozzá. Kemény tésztát kell kapnunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap kinyújtjuk 2 mm vastagságúra egy lisztezett deszkán és a keksz kiszúrókat lisztbe mártva kiszaggatjuk a kekszeket.

    Egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, egymástól 2-3 cm távolságra és 200 fokon 8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad megbarnulnia, szép világos maradjon.
    K
    ihűlés után tálkákba szedjük. Frissen még egy kicsit ropogós, de másnapra teljesen megpuhul. Sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá