Pisztáciás keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg zsír (fagyos)
  • csipet só
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dkg sótlan pisztácia (őrölt)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek tej

Elkészítése:

A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót, kivéve a tejet.

Jól kidolgozzuk és közben adagoljuk a tejet hozzá. Kemény tésztát kell kapnunk belőle, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap kinyújtjuk 2 mm vastagságúra egy lisztezett deszkán és a keksz kiszúrókat lisztbe mártva kiszaggatjuk a kekszeket.

Egy zsírpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, egymástól 2-3 cm távolságra és 200 fokon 8 perc alatt készre sütjük. Nem szabad megbarnulnia, szép világos maradjon.
K
ihűlés után tálkákba szedjük. Frissen még egy kicsit ropogós, de másnapra teljesen megpuhul. Sokáig eláll.