Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercs recept

Piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek porcukor
    • 8 ek liszt
    • 0,5 kk sütőpor
    • 1/4 kk szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 15-16 dkg margarin
    • 3 ek keserű kakaópor
    • 8 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgájához szitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

    Egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 foka előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A kész piskótát még melegen vizes konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Így hagyjuk hűlni, és közben készítsük el a krémet.

    Krém készítése:

    A margarint először magában keverjük habosra, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a tojást. Addig keverjük, amíg jó krémesre összeáll. Annak, aki nem szereti nagyon édesen, kevesebb porcukrot kell beleraknia.

    A piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel belül, újra felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Szeletelve kínáljuk.

    A piskótatekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 328 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá