Piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek porcukor
  • 8 ek liszt
  • 0,5 kk sütőpor
  • 1/4 kk szódabikarbóna

Krémhez:

  • 15-16 dkg margarin
  • 3 ek keserű kakaópor
  • 8 ek porcukor
  • 1 tojás

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgájához szitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 foka előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A kész piskótát még melegen vizes konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Így hagyjuk hűlni, és közben készítsük el a krémet.

Krém készítése:

A margarint először magában keverjük habosra, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a tojást. Addig keverjük, amíg jó krémesre összeáll. Annak, aki nem szereti nagyon édesen, kevesebb porcukrot kell beleraknia.

A piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel belül, újra felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Szeletelve kínáljuk.