Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebracsíkos piskótarolád recept

Zebracsíkos piskótarolád
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 4 ek víz
    • kevés citromlé
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 e kakaópor

    Krémhez:

    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 3 ek porcukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 25 dkg gesztenye massza
    • fél üveg cukrozott rumos meggy (házilag tettem el)

    Elkészítése:
    A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük,hozzáadagoljuk a tojássárgákat,a vizet,tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta masszát ketté vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral ,az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna,illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam,egyikbe a barnát,a másikba a sárgát töltöttem). Két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva.
    Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. A tésztát megsütjük, mint egy piskótát és tiszta konyharuhára feltekerjük,mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk,hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.

    A krém készítése:
    A pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
    Betöltjük a tekercsbe,magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
    (Aki krémesebben szereti,készítse másfél adag krémmel.)
    A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá