Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük,hozzáadagoljuk a tojássárgákat,a vizet,tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta masszát ketté vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral ,az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna,illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam,egyikbe a barnát,a másikba a sárgát töltöttem). Két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva.
Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. A tésztát megsütjük, mint egy piskótát és tiszta konyharuhára feltekerjük,mint a hagyományos piskótatekercset. A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk,hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe,magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(Aki krémesebben szereti,készítse másfél adag krémmel.)
A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.