Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zala kocka recept

Zala kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sárga lap:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg kristálycukor
    • 8 ek finomliszt
    • 2 ek víz
    • 1/2 cs sütőpor

    Barna lap:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg kristálycukor
    • 4 ek víz
    • 12 dkg finomliszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 1/2 liter tej
    • 6 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg csokoládé

    A díszítéshez:

    • 5 dkg tortadara

    Elkészítése:

    A sárga laphoz a tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd lazán a tojásos masszába forgatjuk. Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A barna lapoknál is így járunk el, csak a liszthez adunk még kakaóport is. Süthetjük egyben is a lapokat, de akkor alacsonyabb hőfokon süssük, hogy biztosan átsüljön, majd ketté vágjuk. Külön is megsüthetjük a két lapot.

    A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük és kis lángos sűrűre főzzük. Mikor lehúztuk a tűzről akkor hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét. Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.

    A krémet három részre osztjuk. Veszünk egy barna lapot, rákenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a sárga lapot, a krém 1/3-át rásimítjuk, majd befedjük a maradék lappal és megkenjük a maradék krémmel. A tetejét tortadarával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá