Zala kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Sárga lap:

  • 2 egész tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 8 ek finomliszt
  • 2 ek víz
  • 1/2 cs sütőpor

Barna lap:

  • 4 egész tojás
  • 24 dkg kristálycukor
  • 4 ek víz
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 6 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg csokoládé

A díszítéshez:

  • 5 dkg tortadara

Elkészítése:

A sárga laphoz a tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd lazán a tojásos masszába forgatjuk. Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A barna lapoknál is így járunk el, csak a liszthez adunk még kakaóport is. Süthetjük egyben is a lapokat, de akkor alacsonyabb hőfokon süssük, hogy biztosan átsüljön, majd ketté vágjuk. Külön is megsüthetjük a két lapot.

A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük és kis lángos sűrűre főzzük. Mikor lehúztuk a tűzről akkor hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét. Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.

A krémet három részre osztjuk. Veszünk egy barna lapot, rákenjük a krém 1/3-át, erre tesszük a sárga lapot, a krém 1/3-át rásimítjuk, majd befedjük a maradék lappal és megkenjük a maradék krémmel. A tetejét tortadarával díszítjük.