Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás gesztenyés diós piskóta recept

Vaníliás gesztenyés diós piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 15 dkg liszt
    • 1 mk sütőpor
    • 3 ek forróvíz
    • 3 ek étolaj

    A krémhez:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • ízlés szerint cukor
    • 20 dkg margarin
    • kevés rum

    A tetejére:

    • 2 dl tejszínhab
    • Díszítéshez:
    • 2 tk vaníliás pudingpor
    • 2 tk cukor
    • 2 tk étolaj
    • 1-1,5 dl víz

    A piskóta lekenéséhez:

    • rumos tej

    Elkészítése:
    A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet.
    A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához.
    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük.
    Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.

    Krém elkészítése:
    A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a margarint, a rumot és a gesztenyemasszát.

    A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk.
    A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá