Vaníliás gesztenyés diós piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 3 ek forróvíz
  • 3 ek étolaj

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 20 dkg margarin
  • kevés rum

A tetejére:

  • 2 dl tejszínhab
  • Díszítéshez:
  • 2 tk vaníliás pudingpor
  • 2 tk cukor
  • 2 tk étolaj
  • 1-1,5 dl víz

A piskóta lekenéséhez:

  • rumos tej

Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, és hozzá adjuk a forró vizet.
A lisztet a dióval, és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgához.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszához keverjük.
Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.

Krém elkészítése:
A pudingport tejjel és cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a margarint, a rumot és a gesztenyemasszát.

A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel és rásimítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére adagoljuk.
A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.