Tejfölös-citromos piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- fél citrom leve
- 4 ek tejföl
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
Piskótához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 6 ek víz
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítem. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem.
A lisztbe belevegyítem a sütőport.
Majd összeállítom: a sárgájába először a fehérjehabot belefogatom, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.
A krém:
A pudingot megfőzöm az 1 ek cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverem a többi hozzávalót, kivéve a margarint a porcukorral, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt akkor adjuk a pudinghoz.
A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
Sztori: Aki ismeri a citromhabot, az tudja milyen finom sütemény kerekedik ezekből az egyszerű hozzávalókból. Jó étvágyat hozzá!