Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-citromos piskótatekercs recept

Tejfölös-citromos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • fél citrom leve
    • 4 ek tejföl
    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor

    Piskótához:

    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • 6 ek víz

    Elkészítése:

    A piskótát a szokásos módon elkészítem. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem.

    A lisztbe belevegyítem a sütőport.

    Majd összeállítom: a sárgájába először a fehérjehabot belefogatom, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.

    A krém:

    A pudingot megfőzöm az 1 ek cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverem a többi hozzávalót, kivéve a margarint a porcukorral, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt akkor adjuk a pudinghoz.

    A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

    Sztori: Aki ismeri a citromhabot, az tudja milyen finom sütemény kerekedik ezekből az egyszerű hozzávalókból. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá