Tejfölös-citromos piskótatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • fél citrom leve
  • 4 ek tejföl
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor

Piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 6 ek víz

Elkészítése:

A piskótát a szokásos módon elkészítem. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem.

A lisztbe belevegyítem a sütőport.

Majd összeállítom: a sárgájába először a fehérjehabot belefogatom, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.

A krém:

A pudingot megfőzöm az 1 ek cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverem a többi hozzávalót, kivéve a margarint a porcukorral, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt akkor adjuk a pudinghoz.

A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

Sztori: Aki ismeri a citromhabot, az tudja milyen finom sütemény kerekedik ezekből az egyszerű hozzávalókból. Jó étvágyat hozzá!